Nyheder

Vækstfonden runder 150 vækstlån til iværksættere

Nystartede virksomheders korte historik spænder ben når der skal skaffes finansiering til at vækste. Mange må gå uden om banken og finde alternative veje. Vækstfonden har siden 2014 sikret 163 danske iværksættervirksomheder kapital via vækstlån.

Siden 2014 har iværksættere og nystartede virksomheder haft mulighed for at skaffe finansiering via Vækstfondens vækstlån. I juni måned 2016 rundede Vækstfonden en halv milliard kroner i låneudbetalinger fordelt på 163 forskellige iværksættervirksomheder, og de forventer, at efterspørgslen på finansiering stiger yderligere i den kommende tid. Den øgede efterspørgsel skyldes ifølge Vækstfonden, at iværksættermiljøerne er i udvikling, og at danskerne har fået øjnene op for, at lånene kan være vejen til den kapital, der ellers kan være svær at skaffe som ung virksomhed med kort historik.

Hvem kan søge om vækstlån?
Er du iværksætter og ejer af en ung virksomhed? Har du allerede et produkt og et kundegrundlag, men har du ikke sikkerhed nok til at stifte en bankgæld, så du kan investere i nye produktionsfaciliteter, opdyrke nye markeder, gennemføre en grøn omstilling eller noget helt fjerde? Så er et vækstlån fra Vækstfonden muligvis noget for dig. Du kan finde yderligere information om kriterierne for ansøgning her.

Hvad er et vækstlån?
Et vækstlån er en lånemulighed, som Vækstfonden yder direkte til din virksomhed. Lånet er på minimum en million kroner og skal indgå i en samlet finansløsning til virksomheden, der også omfatter nye lån og/eller eksisterende lån fra kreditinstitutter og banker. Du kan finde yderligere information om Vækstfondens iværksætterlån her.

Vækstfonden tilbyder også en række andre finansieringsløsninger til SMV-virksomheder, der har svært ved at finansiering i banken. Få overblik over de forskellige låne- og kautionsmuligheder her.

Kilde: FSR -Danske Revisorer, 11-08-2016